28 april – Lustrum De Groene

Vrijdag 28 april zal ik een column lezen tijdens het 145-jarige lustrum van De Groene Amsterdammer. Zie meer informatie hier.

 

Schöne Welt, wo bist du: het 145-jarig lustrumfeest van De Groene Amsterdammer

28 april om 19:30 / Lustrum / ITA/Stadsschouwburg Amsterdam

Tijdens een avond met verhalen, gesprekken, muziek, toneel, speeddates, dans en feest gaat De Groene Amsterdammer op zoek naar een hoopvolle toekomst. Hoe kunnen we bouwen aan een rechtvaardige, mooie wereld?

De hoofdgasten van het 145-jarig lustrumfeest staan al vast: Maria Ressa, de Filipijnse journaliste die in 2021 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg voor haar strijd voor persvrijheid en onafhankelijke onderzoeksjournalistiek, en Ali Smith, de Schotse schrijfster die onder meer bekend is om haar ontroerende, experimentele en onderzoekende romans.

In de foyers kan je als gast – tussen het hoofdprogramma door – speeddaten met de schrijvers van De Groene, live-opnames van onze podcasts bijwonen of de morele dilemma’s van Max Frisch overdenken in onze speciaal ingerichte De Groene Safe Space. De avond mondt uit in een feest met live-muziek en DJ’s op het podium van de schouwburg.

Met bijdragen van onder meer: Marian Donner, Don Melody Club, Ewald Engelen, Geert Mak, Xandra Schutte, Margreet Fogteloo, Jaap Tielbeke, Joost de Vries, Charlotte Remarque, Ellen Deckwitz, Marja Pruis, Rutger van der Hoeven, Casper Thomas, Mathieu Segers, Max Frisch, Theodor Holman, Jan Postma, Rasit Elibol, Munganyende Hélène Christelle en Tamar de Waal.

Wanneer: 28 april
Hoe laat: 20.00 tot 02.00 (inloop 19.30)
Locatie: ITA/Stadsschouwburg, Amsterdam
Toegang: € 20 per persoon