OVER TAMAR

Tamar de Waal is rechtsfilosoof, universitair hoofddocent en directeur van de Amsterdam Honours College of Law aan de Amsterdam Law School (Universiteit van Amsterdam). Daarnaast is ze voorzitter van Stichting Civic. Voor De Groene Amsterdammer schrijft ze driewekelijks de ‘In Den Haag’-column.

In juni 2021 verscheen haar boek Integration Requirements for Immigrants in Europe bij academisch uitgeverij Hart Publishing (Bloomsbury). Voor haar proefschrift Conditional Belonging (2017) won zij in 2019 de tweejaarlijkse VWR-dissertatieprijs voor het beste dissertatie in de rechtsfilosofie in Nederland en België.

Voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei schreef zij Tussen Kwetsbaarheid en Weerbaarheid (2019), een essay over het belang van burgerschap. 

Tijdens haar opleidingen filosofie en rechten en promotietraject studeerde Tamar aan universiteiten in Londen (UCL) , New York (Columbia Law School) en Montreal (McGill). In 2019 was zij visiting scholar aan het Max Planck Institute (Göttingen) en in 2022 Urban Citizen Fellow aan NIAS-KNAW.

(Foto: Saskia Bakker)