“Hope” bij Movies that Matter Festival – 8 februari

Op zondag 8 februari becommentarieer ik de film “Hope” van regisseur Boris Lojkine (Frankrijk, 2014)

 “De jonge Nigeriaanse vrouw Hope en de Kameroense man Léonard ontmoeten elkaar tijdens een barre tocht door Noord-Afrika. Ze proberen illegaal Europa, het beloofde land, te bereiken. Na een aantal moeilijke ervaringen lukt het hen een goede verstandhouding te krijgen, die ze nodig hebben om de obstakels tijdens hun reis aan te kunnen. In een vijandige wereld waar je bij je eigen mensen moet blijven om veilig te zijn, proberen de twee hun weg te vinden en van elkaar te houden. Halen ze ‘Fort Europa’?

Speelfilm, 91 min. Gesproken taal: Frans, Engels, ondertiteling: Engels.

Movies that Matter Den Haag: volg via @MoviesMatterDH of op Facebook via hier of hier.