23 april, Kitty van der Vliet Symposium

Voor meer informatie, zie deze link. 

In 2022 sluit het Kitty van der Vliet Symposium aan bij het thema van de Maand van de Filosofie: intieme vreemden. We leven in tijden van vervreemding. De kloof tussen politiek links en rechts lijkt onoverbrugbaar. Het gaat daarbij over de vraag: wat is eigen, en wat is vreemd? Wat verbindt ons, en wat drijft ons uiteen? Ongewild bevinden mensen met een migratie-achtergrond zich in het centrum van deze meningsverschillen. Een gedeelde geschiedenis verbindt ons, en toch heerst er onbegrip. We zijn elkaars intieme vreemden, onbekend maar toch verbonden. Wat zijn intieme vreemden elkaar verschuldigd? De ISVW biedt een divers programma met prikkelende panelgesprekken, fascinerende verhalen, de prijsuitreiking van de Kitty Essaywedstrijd en een keynotelezing van Abdelkader Benali. De ISVW organiseert dit symposium samen met de Vrienden van de ISVW.

Met Abdelkader BenaliTamar de WaalSinan CankayaMpanzu BamengaDésanne van BrederodeMarthe KerkwijkLaura van Dolron en Florian Jacobs.