Stichting Civic van start!

Samen met Sennay Ghereab en Ali Mohammad ben ik Stichting Civic (i.o.) gestart, met als doel het Nederlandse inburgeringsbeleid te verbeteren. Voor alle informatie en doelstellingen, klik hier!

Naar aanleiding van een algemeen overleg in de Tweede Kamer over inburgering en integratie, schreven we als bestuur een opinieartikel in NRC Handelsblad. Het is tijd, betogen wij, het inburgeringsbeleid te baseren op wetenschappelijk onderzoek. 

Tijdens het debat reageerde minister Koolmees (SZW) met de volgende woorden:

“Het artikel in NRC waar de heer Özdil (GroenLinks) en Van Dijk (SP) naar hebben gevraagd, dat heb ik zeker gelezen, en met veel interesse. En ik vind het ook goed te horen dat mevr. De Waal de door haar voorgenomen stichting heeft opgezet om dit onder de aandacht te brengen. Het doel is wetenschappelijk en juridisch onderzoek … Een meer centrale rol te geven in het politieke debat. Dat kan ik alleen maar toejuichen.”