Nieuw in Nederland – Oproep van De Correspondent

schermafbeelding-2016-10-03-om-10-44-51

Vandaag start De Correspondent een mooi initiatief. Het journalistieke platform doet een oproep aan haar leden maandelijks te spreken met een vluchteling (statushouder, iemand met een verblijfsvergunning) en samen een vragenlijst in te vullen. Op basis van deze data kunnen journalisten Dick Wittenberg en Greta Riemersma schrijven over de uitdagingen en problemen waarmee nieuwkomers te maken krijgen bij hun start in Nederland.

Media-aandacht voor vluchtelingen verslapt meestal nadat zij ‘binnen zijn’. Dit is onterecht. In 2016 vestigden 46.000 vluchtelingen zich in Nederlandse gemeenten. Het is van groot belang voor hen en de samenleving dat hun integratieproces goed verloopt.

Doe je ook mee? Je kunt ook contact opnemen met mij voor informatie of suggesties.