9 augustus – Het Filosofisch Kwintet – ‘Gelijkwaardigheid’

Schermafbeelding 2015-07-23 om 21.33.32

Op 9 augustus zijn Paul Scheffer, Rutger van der Hoeven en ik te gast bij ‘Het Filosofisch Kwintet’, gepresenteerd door Clairy Polak en Ad Verbrugge. Het thema van de uitzending is ‘gelijkwaardigheid’ (overwegend toegepast op migratievraagstukken).

Te zien op zondag 9 augustus (2015) tussen 12.10 en 13.06 uur op NPO 1

Klik hier voor een klein interview met mij op de website, door redacteur Tjebbe Venema.

En klik hier voor meer info over de uitzending:

De vierde aflevering in de serie gaat over gelijkwaardigheid, over het belang om in gelijke gevallen gelijk te behandelen en in ongelijke gevallen ongelijk. Hoe verhoudt gelijkwaardigheid als ideaal zich tot de politieke realiteit? Zijn mensen gelijkwaardig? En wat betekent dat voor bijvoorbeeld bootvluchtelingen aan de poorten van Europa? Zijn zij gelijk aan ons? En zo niet, zijn ze dan tenminste gelijkwaardig als mens?

NB
Uitzending inmiddels hier terug te kijken.

Schermafbeelding 2015-08-10 om 00.01.08